Sint Willebrordus Gilde Heeswijk

Nieuws Overzicht

Kaderdag 2009

Kaderdag 2009 te Heeswijk

Lees Meer

Kruisboogcompetitie 2008-2009

Jan Schakenraad winnaar interne kruisboogcompetitie 2008-2009

Lees Meer

Oud papier in Heeswijk

Ophaaldata oud papier in Heeswijk
Let op, deze is gewijzijgd!

Lees Meer

Toon Pepers

Bericht van Toon Pepers met zijn sponsorfietstocht

Lees Meer

Toon Pepers

Bericht Beste leden, ons trouwe lid Toon Pepers gaat een sponsorfietstocht op de mountainbike maken. Hij fiets voor een goed doel en wil uiteraard aan een aardig geldbedrag komen om zijn doel geld op de te halen voor de ziekte Duchenne te laten slagen. De stichting Duchenne Parent Project is een door ouders en vrienden van kinderen met Duchenne opgerichte en geleide non profit organisatie die zich ten doel stelt het onderzoek naar een genezing voor Duchenne spierdystofie te bespoedigen. Vrijwel alle werkzaamheden worden verricht door vrijwilligers.(zie de bijlage) Kijk voor meer informatie achtergrond op de website http://www.duchenne.nl/

Lees Meer

Eerste competitie geweerschietwedstrijd 2009

Hoge Schuts eerste competitie geweerschietwedstrijd 2009

Lees Meer

Deregulering

Beste gildeleden,

tijdens de hoofdliedendag is al eens geroepen door een lid van de Provinciale Staten dat er te veel regels zijn in ons land. Hij gaf aan dat de provincie gaat dereguleren wat neer komt op het vereenvoudigen en afschaffen van een overvloed aan regels etc.
Ook de gemeente Bernheze waarvan onze 'Ere-Hoofdman' burgemeester is heeft een aanzet gegeven naar deregulering.
Ook voor verenigingen en particulieren zijn hierin regels vereenvoudigd of weggevallen. Kijk maar eens naar in de bijlage en misschien vind je wat bruikbaars waar je in het verleden teveel naar op gezien hebt om ermee te starten vanwege het teveel aanvragen van moeizame vergunningsstelsels.

Een regel is jammer dat ze die nog niet gewijzigd hebben en dat is de zin, lex silentio positivo, ofwel "wie zwijgt stemt toe".

Zie de bijlage voor meer uitleg.

Hoofdman Jan Schakenraad

Lees Meer

Sint Jan 2009

Missen meimaand Sint Jan 2009

Lees Meer

Ben van Daal

Ben van Daal Koning Sint Willebrordusgilde.

 

Zaterdagmorgen kwamen alle gildebroeders van het Heeswijkse Sint Willebrordusgilde bijeen voor het jaarlijkse koningschieten. Vooraf is het de gewoonte om nieuwe leden die een jaartje proef hebben gedraaid, of als 18-jarige van de jeugdgroep komen, te accepteren als volwaardig lid. Dit gebeurt symbolisch door deze in te vendelen. Deze keer ging het ten eerste om Simone van de Wijgert , 18 jaar en sinds 2004 als bazuinblaaster bij ons gilde. Ten tweede om Ilvy de Visser, ook 18 jaar maar al 8 jaar lid. Ilvy is tamboer en kruisboogschutter. Tenslotte Nikki Bissels, 20 jaar oud en ruim een jaar bij ons gilde. Nikki is ook tamboer en probeert te vendelen.
Koning Ben van DaalNa deze invendeling vond het koningschieten plaats. Zoals gebruikelijk na het "vrijen" van boom werd er door de leden geschoten en duurde het heel lang voordat de vogel naar beneden viel. Pas bij het 623e schot was de nieuwe koning bekend. Het is Ben van Daal, de tweelingbroer van de vorige koning Hans van Daal, die zich nu een jaar lang koning van het Heeswijkse gilde mag noemen.
Ben is geboren op 26 april 1952 in de Fokkershoek en sinds 1976 getrouwd met Annet Dortmans. Hij woont op Heilaren en heeft 1 dochter en 2 zonen, die allen samenwonen. Sinds 5 � jaar werkt Ben bij Hendriks Bouwontwikkeling Oss als timmerman, een beroep wat hij altijd heeft uitgeoefend.
Ben is al 19 jaar lid van het gilde en probeert al 18 keer om koning te worden wat nu dus eindelijk is gelukt. Het liefst schiet Ben met de kruisboog binnen het gilde, maar zijn overige hobby's zijn een potje biljarten en op vakantie gaan. Zijn voorkeur is daarbij stedentrips, hij is o.a. al naar Londen, Parijs, M�nchen, Praag en Barcelona geweest.

 

Na het koningschieten hebben alle leden genoten van een koud en warm buffet en de zaterdag werd afgesloten met een vanouds gezellige teeravond. De volgende morgen was het al vroeg dag, traditioneel werd het ontbijt om 7 uur gezamenlijk gehouden bij de nieuwe koning. Hierna vond in de parochiekerk de installatie plaats en als afsluiting in het gildehuis de receptie. Het gilde heeft dus een zeer geslaagd weekeinde achter de rug en wenst Ben veel succes het komende jaar.

 

Het Sint Willebrordusgilde

Lees Meer

Geweercompetitie 2008

Geweercompetitie 2008

De geweercompetitie 2008 is ten einde gekomen. We mogen terugkijken op een spannende gezellige onderlinge geweercompetitie met in totaal 13 deelnemers.

De winnaar van deze competitie is geworden Tonny van der Cammen met op de tweede plaats Gertie van der Cammen en op de derde plaats Peter Bozelie.

Voor meer uitslagen kijk op onze website bij Geweer Onderling. Rest mij nog alle schutters te bedanken voor een gezellige competitie.

Hoofdman Jan Schakenraad

Lees Meer