Jan Kapteijns

Koning 1985

Johannes Maria Adrianus Kapteijns.

Behalve Koning van ons gilde, wordt Jan in 1985 ook Kringdagkoning van kring Maasland. Dat betekent ook, dat Jan in 1977 in Lippstad (Duitsland) mee voor de Europese Koningstitel mag schieten.

Johannes Maria Adrianus Kapteijns.

Wederom weet Johannes Maria Adrianus Kapteijns Koning te worden. Hij was dit reeds in 1967, 1970 en 1973. Persoonlijke gegevens van hem zijn in de verslagen van genoemde jaren opgenomen.

Op 25 mei 1976 heeft Jan, met uiteraard zijn hele familie, een mooie mijlpaal in zijn leven van zijn ouders, Hendricus Martinus Kapteijns en Maria van de Ven, mogen vieren. Op deze datum waren zij namelijk 50 jaren getrouwd. Deze dag werd mede opgeluisterd door de aanwezigheid van het St. Willebrordusgilde om hen te begeleiden van de Fokkershoek naar de kerk en daarna naar Hotel “Cuypers”.

Later wijzigde de situatie bij Jan thuis in de Fokkershoek zich ingrijpend op 16 april 1978 overleed zijn moeder, Maria van de Ven.

Op 1 mei 1980 vierde de vrijgezellen Jan zijn 50ste verjaardag uitgebreid met een geweldig feest, wat hem wel een dikbil heeft gekost. In december 1984 werd vader, Hendricus Martinus Kapteijns, ernstig ziek overgebracht naar het ziekenhuis. Na verblijf in het ziekenhuis, waar de situatie er aanvankelijk niet rooskleurig uitzag, werd zijn vader, onverwachts zeer goed hersteld, overgebracht naar het verpleegtehuis Mariaoord te Rosmalen. Zolang als zijn vader thuis was heeft Jan zeer zorgzaam voor zijn vader gezorgd. Jan bleef alleen achter in de Fokkershoek, maar iedere dag ging Jan zijn vader opzoeken in het ziekenhuis, maar ook tot op heden in Mariaoord. Deze keer wordt Jan vergezeld door Koningin Mabelie Wilhelmina Adriana Coppens, oudste dochter van de oudste zus van Jan. Adriana Coppens. Mabel werd geboren op 16 februari 1961 te ’s Hertogenbosch. Op 30 september 1983 trouwde zij met Harm Drewes Alexander van der Laag, geboren op 7 augustus 1956 te Amsterdam.

Behalve Koning van ons gilde, wordt Jan in 1985 ook Kringdagkoning van kring Maasland. Dat betekent ook, dat Jan in 1977 in Lippstad (Duitsland) mee voor de Europese Koningstitel mag schieten.

Op zijn mooie schild heeft Jan het wapen van de N.C.B. laten inbrengen met de spreuk
“CRUCE ET ARATRO”, en onder op het schild het gedicht:

Met kruis en ploeg in de hand,
trek ik de voren in het land.
door veel tijd aan ’t gilde te geven,
heb ik mij voor de 4de keer als koning verheven.