Maarten Gevers

Koning 2020

MAARTEN GEVERS 

KONING SINT-WILLEBRORDUSGILDE 

Na een spannende strijd met 540 schoten viel op 2 november eindelijk de houten vogel naar beneden en was de dolgelukkige Maarten Gevers de nieuwe koning van het Sint-Willebrordusgilde. 

Maarten is op 24 januari 1980 geboren in Uden maar woont vanaf zijn 6e in Heeswijk. 

Hij is ook sinds zijn jeugd al 31 jaar lid van het gilde en begon als tamboer en vendelier. 

De laatste jaren vendelt hij niet meer of er is een invaller nodig. 

12 jaar geleden is Maarten getrouwd met Rieky  Jansen en samen hebben ze 2 dochters, Floortje van 10 en Sjors van 7. Floortje en Sjors zijn allebei al een paar jaar jeugdlid en worden opgeleid tot tamboer in de voetsporen van hun vader. Ook Rieky heeft zich vorig jaar aangemeld als lid en is dit jaar ingevendeld. 

Maarten is van beroep autotechnicus en bekleedt de functie voorman/ondersteuning chef werkplaats bij Rüttchen Mercedes-Benz Bedrijfswagens Veghel. 

Behalve het gilde en natuurlijk zijn gezin, die heel belangrijk voor hem is, heeft Maarten ook nog als hobby rondtoeren met de motor over de Nederlandse wegen. 

Sinds 2 jaar is hij bij het gilde bestuurslid en hoort ook bij de werkgroep onderhoud materiaal (vendels, stokken, trommen…) en Rieky doet wat klein onderhoud aan de gildepakken. Een echt gildegezin dus en Maarten als koning is ook echt een hoogtepunt binnen dit gezin. 

Maarten is op 3 november 2019 in de Heeswijkse kerk geïnstalleerd en na deze hoogmis vond er een gezellige receptie plaats op De Schuttershof.

Het Sint-Willebrordusgilde wenst hem en zijn gezin veel succes en plezier met het behaalde koningschap.